Política 06/02/2012

Rubalcaba presideix aquest dilluns la primera reunió de l'Executiva socialista

Es podrà veure per primera vegada els 38 membres de l'Executiva junts, quatre més dels que conformaven la direcció de José Luis Rodríguez Zapatero

Efe
2 min
Zapatero i Rubalcaba / EFE

MadridEl secretari general dels socialistes, Alfredo Pérez Rubalcaba, presideix aquest dilluns la primera reunió del nou executiu federal del PSOE, sorgit en el 38è congrés que el partit ha celebrat aquest cap de setmana a Sevilla.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Serà a les onze del matí quan els mitjans gràfics podran per primera vegada recollir imatges dels 38 membres de l'executiu junts, quatre més dels que conformaven l'última direcció de José Luis Rodríguez Zapatero.

Encara que aquesta primera cita serà un tràmit, podria servir també per perfilar les principals línies d'actuació que durà a terme l'equip de Rubalcaba.

Del contingut de la reunió n'informaran els socialistes en roda de premsa a les 13.30 hores, com ha estat habitual cada dilluns, i tot i que encara no han dit qui compareixerà davant els mitjans de comunicació, amb gairebé tota probabilitat serà el nou secretari d'Organització del partit, Óscar López.

Una nit de negociacions

La composició de l'executiu va obligar un important nombre de dirigents del partit a passar la nit de dissabte desperts, en una negociació que es va allargar fins a primera hora de diumenge.

No obstant això, la seva configuració no va satisfer alguns dels partidaris de l'exministra de Defensa, Carme Chacón, que va competir amb Rubalcaba per la secretaria general, en considerar que no era una llista d'integració.

Gran suport

De tota manera, el nou executiu va aconseguir més vots –el 80,42% dels delegats– que el mateix Rubalcaba, a qui va donar suport un 52% com a nou secretari general.

Precisament, aquestes dades van permetre a Rubalcaba afirmar ahir diumenge que l'executiu és una mostra que s'està refent la unitat al partit, perquè en només 24 hores el suport s'ha incrementat gairebé un 30%.

Primera dona de "dos"

Amb aquest missatge d'unitat i de fortalesa acudirà Rubalcaba al carrer Ferraz de Madrid, la seu nacional d'un partit que, per primera vegada, tindrà a una dona, Elena Valenciano, com a "número dos".

Una altra novetat serà la presència del lehendakari Patxi López com a màxim responsable de la secretaria de Relacions Polítiques, un càrrec de creació recent.

stats