Política 11/10/2011

Rubalcaba vol reduir les diputacions abans que el Congrés

El candidat socialista critica les declaracions de Duran sobre el PER "amb la mateixa fermesa" que les del PP contra Catalunya. Pel que fa al sou dels banquers de les entitats intervingudes, Rubalcaba en culpa les autonomies i no el Banc d'Espanya

Miquel Codolar
1 min

MadridEl candidat socialista a les eleccions espanyoles, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'ha mostrat disposat a debatre com alleugerir l'estructura administrativa espanyola d'ajuntaments, parlaments autonòmics i "eventualment diputats i senadors", però ha replicat a la proposta del PP de prescindir de 50 diputats que caldria mesurar-ne els problemes de proporcionalitat i en qualsevol cas abans s'haurien de reformar les diputacions provincials perquè són "les més prescindibles", ja que sumen "mil càrrecs públics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a les declaracions sobre el PER del portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, Rubalcaba ha dit que "el debat de fons" sobre els subsidis a l'Estat "es pot tenir, és convenient". Però "els termes del debat" utilitzats per Duran "s'han de rebutjar" perquè "igual que he criticat molt el PP quan ha parlat malament dels catalans en altres autonomies, amb la mateixa fermesa critico les afirmacions dels polítics catalans quan fan afirmacions semblants sobre altres comunitats o regions d'Espanya", ha manifestat.

Durant un esmorzar informatiu també ha parlat dels elevats sous d'alguns dels banquers de les caixes intervingudes. Rubalcaba considera que són els governs autonòmics els que haurien d'haver evitat que els banquers actuessin d'aquesta manera i no el Banc d'Espanya.

stats