Política 30/11/2016

Rufián, a Rajoy: "Estem parlant de condons, ho pot pronunciar, no és Bárcenas"

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés critica l'IVA al 21% dels preservatius

D.s.u.
1 min
Rufián, en una imatge d'arxiu.

MadridEl portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha preguntat al president espanyol, Mariano Rajoy, sobre preservatius. En la sessió de control al govern espanyol al Congrés, Rufián ha triat una pregunta relacionada amb el Dia Internacional contra la Sida que se celebrarà demà, dijous, com la primera que formula a Rajoy en aquest tipus d'intervencions, i ha censurat que els preservatius paguin el mateix IVA que "un Jaguar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant la resposta de Rajoy, que no ha pronunciat en cap moment la paraula 'preservatiu' i s'ha limitat a recordar les ajudes del govern a les ONG i programes de lluita contra la sida, Rufián ha respost a Rajoy: "La pregunta és sobre preservatius, condons, ho pot dir. No estem parlant de Bárcenas".

Rufián sorpèn altre cop, doncs, el Congrés triant com la primera pregunta a Rajoy una de no relacionada amb Catalunya ni amb l'agenda nacional, sinó amb la social. La setmana passada, el portaveu ajunt d'ERC va preguntar a la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, sobre la despesa militar espanyola i va etzibar-li, irònicament, si esperava que els espanyols sense recursos mengessin bales.

stats