Política 29/10/2019

Rufián veu "insuficients" les explicacions de Buch i creu que hi ha un "problema històric" amb la Brimo

Protagonitza un acte de precampanya a l'interior de la presó de Lledoners

Ara
2 min
Declaracions de Gabriel Rufián des de l'exterior de la presó de Lledoners.

BarcelonaL'actuació dels Mossos d'Esquadra i la gestió del conseller d'Interior, Miquel Buch, promet ser un dels temes centrals de la campanya del 10-N a Catalunya. Si aquest dimarts el dia ha començat amb JxCat criticant el seu propi conseller, ERC també li ha llançat advertències. El cap de llista dels republicans al Congrés, Gabrien Rufián, considera "insuficients" les explicacions de Buch en relació a les actuacions policials dels últims dies. Rufián creu que el país té un "problema històric" amb la Brimo i assegura que cal abordar-lo "de manera seriosa i ferma".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha imatges que són inassumibles", ha dit des de l'exterior de la presó de Lledoners. Malgrat tot, creu que cal abordar aquesta qüestió "de manera seriosa i ferma". Per exemple, ha dit, "el cap de l'operatiu de la nit dels nazis a Barcelona en qualsevol país normal hauria estat cessat".

Rufián ha anat fins a Lledoners per celebrar, dins del centre penitenciari, un acte de precampanya juntament amb la també candidata Maria Dantas. En aquest centre és on hi ha una part dels presos polítics, entre els quals el president d'ERC, Oriol Junqueras. Segons ha explicat, l'acte ha estat en format col·loqui, hi han participat una quarantena de reclusos i "s'hi ha parlat de tot". En aquest sentit, Rufián ha aprofitat l'ocasió per denunciar les dificultats que tenen molts presos per poder votar a les eleccions. ERC tornarà el mateix lloc aquest dissabte, 2 de novembre. En aquest cas, però, per celebrar el seu míting central de campanya en una esplanada pròxima a la presó. Aquell dia es compliran dos anys des que Junqueras va ser empresonat.

Contra el PSOE

D'altra banda, Rufián ha erigit ERC com a "únic obstacle" per evitar que Pedro Sánchez es decanti per la dreta després del 10-N, i ha assegurat que "la clau" és que el PSOE "no pugui escollir perquè si pot escollirà la pitjor opció, que és Casado o Rivera". ERC va presentar ahir la seva campanya, en la qual endurirà el seu to contra el partit socialista. "Costarà molt entendre'ns amb un PSOE fort que l'únic que fa és exhumar un genocida entre crits de «Viva Franco» o amenaçar-nos a nosaltres amb el 155", ha assegurat. Rufián no ha volgut valorar l'enquesta del CIS perquè, segons ha dit fent broa, Oriol Junqueras "ens ho té prohibit".

stats