Política 14/02/2017

Rufián pregunta a Moragas "qui paga la festa" de l'operació Catalunya

El diputat d'ERC aprofita una compareixença del secretari del Consell de Seguretat Nacional al Congrés per preguntar-li si s'han inventat proves contra polítics independentistes

Ara
1 min
Gabriel Rufián mirant cap a la bancada socialista durant el seu discurs en la segona sessió del debat d’investidura.

BarcelonaEl diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha aprofitat aquest dimarts la compareixença del director de gabinet del president del govern espanyol i secretari del Consell de Seguretat Nacional, Jorge Moragas, per preguntar-li sobre el paper de l'Estat en l'operació Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rufián li ha preguntat: "S'han inventat proves contra polítics catalans independentistes mitjançant la denominada operació Catalunya?". En una bateria de preguntes que no han obtingut resposta, Rufián ha demanat a Moragas si sap qui va posar els micròfons "al despatx del ministre Fernández Díaz" i si "s'espien, persegueixen o controlen càrrecs públics a Catalunya". Finalment, Rufián ha preguntat: "Qui paga la festa?".

"Si la resposta a aquestes preguntes és 'sí', l'amenaça per a la seguretat nacional d'aquest país potser no és als seus carrers, sinó als seus despatxos".

En el torn de resposta, Moragas ha titllat de "surrealista" les preguntes de Rufián i ha assegurat que no tenen res a veure amb la "seguretat nacional".

stats