Política 19/11/2016

Rufián: "Els que no van voler que votéssim la monarquia són els mateixos que ara no volen el referèndum"

L'endemà que transcendís que Adolfo Suárez no va permetre una consulta per la república, el diputat d'ERC al Congrés diu que ja hi havia la "sospita que a la Transició ens havien enganyat"

Acn
2 min
El portaveu adjunt d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, en l'acte ‘La República que farem’

Sitges"La sospita que a la Transició ens havien enganyat ja hi era". Així s'ha expressat el diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, l'endemà que hagi transcendit que l'expresident espanyol Adolfo Suárez no va permetre un referèndum sobre la monarquiamonarquia perquè les enquestes deien que es perdria. "Només cal recordar una cosa: els mateixos que no van voler que el poble votés l'any 78 un rei perquè potser perdrien, són els mateixos que ara el 2016 no volen que es voti en un referèndum d'autodeterminació perquè potser al final perdrien. Aquesta és la seva concepció de la democràcia", ha afegit Rufián en el marc de l'acte 'La República que farem' a Sitges.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El que diem és el que ja vam dir durant la campanya electoral i reiterem que no demanarem permís mai més", ha insistit el portaveu adjunt dels republicans al Congrés, que ha sentenciat: "No esperarem que ningú ens doni mai més lliçons de democràcia perquè tenim centenars de milers de persones al costat que estan demanant poder votar el seu estatus polític i així ho farem, amb permís o sense".

Rufián s'ha mostrat escèptic davant la demanda del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'una relació de "bilateralitat" entre l'Estat i Catalunya en temes de finançament. "Fa molt de temps que vam perdre la innocència", ha dit. Malgrat que ha confessat que entén Puigdemont "perquè negociar forma part de l'ADN dels catalans", ha recordat que "fa quatre anys que estem asseguts a la taula de negociació i encara esperem". "Estem convençuts que el govern de Rajoy continuarà fent que el està fent fins ara: sentències, tribunals, amenaces i editorials. No n'esperem absolutament res", ha lamentat.

stats