Política 19/10/2016

Rull, sobre Adif: "Només ens queda la via judicial i la mobilització de les institucions"

El conseller de Territori i Sostenibilitat presentarà un recurs contenciós administratiu per reclamar millores a la xarxa de Rodalies. La setmana que ve hi haurà un acte conjunt de la Generalitat amb el món local per reivindicar el traspàs de la gestió dels trens regionals

Núria Orriols / Jordi Mumbrú
1 min
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, al ple del Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaContinua la batalla política entre la Generalitat i Adif per la xarxa de trens de Rodalies. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha exigit aquest dimecres en el marc de la sessió de control al Parlament que l'Estat inverteixi allò promès a la Generalitat en matèria d'infraestructures. Rull ha assenyalat que malgrat que enguany s'estan batent rècords sobre l'ús del transport públic a Catalunya, el mitjà que menys creix és el de Rodalies, que depèn de l'Estat i gestiona l'empresa Adif. "És la nostra baula feble", ha afirmat, enumerant una sèrie de dades per fonamentar la seva argumentació: segons el conseller, des d'inicis d'any, hi ha hagut 1.597 incidències vinculades a les infraestructures, amb 45.000 trens implicats i 5,6 milions de passatgers afectats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És per això que Rull ha assegurat que, després d'haver-ho "provat tot" amb Adif, a la Generalitat "només li queda la via dels tribunals i de mobilització de les institucions" per reclamar millores a la xarxa de trens de Rodalies i regionals. El conseller ha explicat que el Govern va enviar un requeriment per tal que Adif compleixi el que segons Rull la ministra Ana Pastor va pactar amb la Generalitat l'any passat. La resposta? "És irrellevant", ha assegurat que els van contestar, ja que no hi ha constància administrativa del compromís d'inversió.

Per tal de fer evident la reivindicació des de Catalunya, Rull ha anunciat que la setmana que ve hi haurà un acte conjunt de la Generalitat i els ens locals -amb la presència del president, Carles Puigdemont-, per reclamar les inversions i el traspàs de la gestió dels trens i les vies que ara està en mans de l'Estat.

stats