Publicitat
Publicitat

Rull respon a Junqueras: "La prioritat no són els càrrecs ni els partits sinó poder fer el referèndum"

El coordinador general de CDC diu a Podem que "no hi ha res més democràtic que permetre que els catalans puguem votar"

El coordinador general de CDC ha respost aquest diumenge a la proposta de Junqueras - oferir a Artur Mas la presidència si perd unes eleccions anticipades en què hagin concorregut per separat- assegurant que "la prioritat no són els càrrecs ni els partits, sinó poder fer el referèndum que no ens han deixat fer". Segons ell, "és un error situar el debat en els càrrecs i partits, quan l'enfocament que volem fer és avançar cap a la independència".

Rull ha volgut repetir la idea que presentar-se a les eleccions anticipades amb "l'esquema clàssic no ens en sortirem". En canvi, creu, "si ens presentem amb un esquema diferent que superi les dinàmiques dels partits, segur que sí". El coordinador general de CDC ha avançat que "en aquests moments estem parlant i ara es tracta de fer poques declaracions públiques i molta feina interior per aconseguir trobar la millor eina perquè això vagi bé". Rull també ha insistit en la idea que les properes eleccions han de servir per fer un referèndum i ha afirmat que "si han de servir simplement per proveir un nou Parlament que gestioni ordinàriament l'autonomia no ens serveixen".

Rull a Podem: "No hi ha res més democràtic que poder votar"

Rull també  ha demanat a Podem "que permeti als catalans poder fer el referèndum d'independència". Segons el coordinador general de CDC, "es parla de regeneració democràtica a fons i no hi ha res més democràtic que reconèixer que Catalunya és una nació i permetre que els catalans puguem decidir lliurement, pacíficament i democràticament el nostre futur". "Això és el que esperem d'aquells que se situen com a defensors d'aquesta radicalitat democràtica", ha afegit Rull.

L'enquesta del CEO

En referència a l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió que revelava que el 'no' a la independència s'imposa amb un 45,3% del suport català, Rull ha fet una invitació als partits favorables al 'no' que "si estan tan convençuts que la seva posició avança, que deixin fer el referèndum vinculant de forma immediata". Segons ell, "si hi ha tanta confiança en què aquestes posicions contràries a la independència avancen, que es convoqui un referèndum i ens estalviarem les eleccions plebiscitàries".

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT