Política 20/08/2019

Rull surt de la presó sota custòdia policial per acompanyar el seu fill a una operació

El Suprem va avalar la petició de l'exconseller per sortir en llibertat l'11 de juliol passat

Ara
1 min
Rull surt de la presó sota custòdia policial per acompanyar el seu fill a una operació

BarcelonaL'exconseller Josep Rull ha sortit aquest dimarts al matí del centre penitenciari de Lledoners per acompanyar el seu fill a una intervenció quirúrgica a l'Hospital Sant Joan de Déu, a Barcelona. El diputat de JxCat al Congrés, en presó preventiva des del novembre del 2017, ha abandonat la presó sota custòdia policial després que el Tribunal Suprem li autoritzés el permís extraordinari l'11 de juliol passat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rull ha abandonat Lledoners al voltant de quarts de set del matí i ha tornat a ingressar a la presó a les 18.05 h de la tarda, després de poder veure el seu fill tant abans com després de l'operació. Aquesta ha sigut la tercera vegada que l'exconseller ha obtingut el permís per sortir en llibertat, sempre sota custòdia policial, coincidint també amb proves diagnòstiques del menor.

El dirigent de JxCat, doncs, havia sol·licitat a l'òrgan judicial poder acompanyar el seu fill acollint-se en l'article 47.1 de la Llei Orgànica General Penitenciària, que recull la concessió d'aquest tipus de permisos. El tribunal va acceptar la sol·licitud a principis del mes passat, tot i que va advertir els Mossos d'Esquadra que evitessin que la sortida "tingués una altra finalitat diferent de l'autoritzada".

stats