Política 07/04/2013

Rull replica a Junqueras que sense pressupost "no hi ha govern ni procés"

El dirigent de CDC no és partidari, com ha insinuat el líder d'ERC, de prorrogar pressupostos si no s'arriba a un acord amb els republicans per tirar endavant els comptes

Acn
2 min

BarcelonaEl secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha replicat aquest diumenge al president d'ERC, Oriol Junqueras, que prorrogar els pressupostos significaria "estar sotmesos al jou del 0,7%". Després que el líder republicà afirmés en una entrevista a 'El Punt Avui' que hi ha governs que prorroguen els pressupostos durant anys sense que passi res, Rull ha respost que "sense pressupostos no hi ha Govern, i sense Govern, no hi ha procés"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, Rull ha alertat que una pròrroga suposaria "incapacitat per ampliar mínimament el pressupost" i ha apostat per configurar una unitat d'acció política i cívica a Catalunya perquè el govern espanyol relaxi l'objectiu de dèficit de Catalunya.

Rull ha apostat per centrar "totes les energies i les bateries d'atac" per forçar el govern espanyol a relaxar l'objectiu de dèficit de les comunitats de manera que Catalunya compti amb un marge equivalent a un terç de la capacitat de dèficit que té atorgat l'estat espanyol. Aquest marge seria, segons CDC, equilibrat i just amb el terç de la despesa que afronta el Govern.

Sobre el referèndum que planteja Navarro per decidir si el PSC entra al Govern, Rull ha opinat que està "molt bé" que aposti per aquests instruments, però ha insistit que ara toca "mullar-se". "Vam tenir la sensació que Navarro s'agafava molt a aquesta idea del referèndum per no mullar-se i no entrar", ha indicat.

Després que Navarro es queixés que no havia rebut cap oferta formal per part del president de la Generalitat, Rull ha indicat que el socialista sap perfectament que aquesta invitació existeix des del primer moment.

Pel que fa al nou finançament singular que proposa la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, Rull ha indicat que és una fase "superada amb escreix". Ha assegurat que el Govern acceptarà i parlarà sobre qualsevol millora en aquest sentit, però "la consulta no l'atura cap proposta de model de finançament". "El procés no és 'aturable'", ha conclòs.

stats