Política 08/03/2015

Rull: "Ens incomoda que es qualifiqui CDC com a independentista? En absolut. La majoria de militants ho som"

El coordinador general assegura que "l'autodefinició com a partit nacionalista relliga i dóna coherència a allò que som des de 1974"

Acn
1 min
DESPRÉS DEL 9-N
 Josep Rull va intervenir dissabte en el consell nacional de Convergència.

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha piulat a la xarxa sobre el seu discurs durant el consell nacional del partit dissabte, que ha general polèmica política per definir-se com a nacionalistes catalans. "Ens incomoda que es qualifiqui CDC com a independentista? En absolut. La immensa majoria de militants ho som", ha tuitejat el número 2 del partit.

En vuit missatges, Rull ha escrit al seu perfil: "L'autodefinició de Convergència com a partit nacionalista relliga i dóna coherència a allò que som des de 1974; quan creiem que l'autonomia era un bon instrument no ens definíem pas com a partit autonomista. I ha afegit: "Hem d'explicar que la independència és possible i l'única sortida per generar prosperitat".

Les piulades de Rull arriben en resposta a una petició d'aclariment de Salvador Cardús, sociòleg i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, que escrivia a la xarxa: "Si és cert que CDC diu que és 'nacionalista' i no independentista, és que no confia prou en el futur sobirà. Espero clarificació".

A tot plegat, i després de les declaracions de dirigents d'Unió com Ramon Espadaler i Núria de Gispert, o de Miquel Iceta, líder del PSC, Rull ha insistit a la xarxa, en una altra piulada: "L'autodefinició de Convergència com a partit nacionalista relliga i dóna coherència a allò que som des de 1974. Quan des de Convergència creiem que l'autonomia era un bon instrument no ens definíem pas com a partit autonomista".

stats