Rull, sobre la querella: "Ahir va ser el dia de la vergonya democràtica de l'estat espanyol"

El número dos de CDC acusa Rajoy d'estar més "obsessionat a acontentar Aznar i la FAES" que a resoldre el conflicte amb Catalunya

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha deplorat la "desconnexió absoluta" del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb Catalunya i li ha advertit que la via judicial és una estratègia fallida. "Voler guanyar als tribunals el que s'és incapaç de guanyar a les urnes només fa empitjorar la situació", ha assenyalat Rull, que també ha criticat l'anunciada visita de Rajoy el cap de setmana que ve. "Ha tardat sis mesos a tornar a venir a Catalunya, es nega a reunir-se amb el president legítim del país i decideix fer un acte encapsulat només adreçat a la seva parròquia. Rajoy està més obsessionat a acontentar Aznar i la FAES que en resoldre el conflicte català", ha etzibat.

"Un polític seriós i responsable en el segle XXI no s'ha d'amagar, sinó donar la cara", ha insistit Rull, que aquest dissabte s'ha desplaçat fins a Cabrils (Maresme) per donar suport a la candidata de CiU a les properes eleccions municipals, Lina Morales. "Soraya Sáenz de Santamaría i Mariano Rajoy ofereixen diàleg però, al mateix temps, utilitzen la Fiscalia per abatre el president de Catalunya", ha denunciat el coordinador general de Convergència.

"Quan hi ha una distància extraordinària entre allò que es diu i allò que es fa es diu cinisme", ha recalcat Rull, que ha tornat a afirmar que tant Mas com els consellers estan d'allò més tranquils per la seva actuació durant el 9-N. "Tenen el suport dels partits pro consulta i de la majoria del poble de Catalunya. Per tant, poden venir mil tribunals, mil fiscals i mil governs amb biaixos autoritaris que el procés democràtic de Catalunya no l'atura ningú", ha avisat el dirigent de CDC, que ha fet un pas més i ha qualificat de "vergonyosa" la querella de la Fiscalia. "Ahir va ser el dia de la vergonya democràtica a l'estat espanyol i nosaltres avui comencem a construir el darrer tram d'aquest procés cap a llibertat i la independència", ha recalcat Rull, que ha detallat que la presentació de la querella no altera "el full de ruta". "Si de cas ens referma més en la necessitat de culminar amb èxit aquest procés", ha reflexionat.

"Ens dóna més raons per entendre que necessitem construir un país nou i ens dóna més autoritat i més legitimitat democràtica per fer-ho", ha afegit el coordinador general de CDC. "Cada vegada hi ha més catalans que volen marxar d'un Estat que no els agrada, autoritari i que no entén que les urnes són la solució i no el problema", ha avisat Rull. "La majoria del país té clar que necessitem construir aquest Estat nou, millor, modern i democràtic. És allò que ens mereixem els catalans", ha sentenciat.