CAP AL 20-N
Política 17/11/2011

ERC critica que Duran fa 32 anys que intenta que "Catalunya no es desperti políticament"

Bosch presenta els candidats com "els ambaixadors del país a Madrid, no els ambaixadors de Madrid al país"

Roger Tugas
2 min

VicLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha carregat durament contra el cap de llista de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, en el míting de la coalició ERC-RCat-Catalunya Sí a Vic d'aquest vespre. Segons la dirigent d'ERC, Duran ha protagonitzat "32 anys d'espanyolitat" [en referència als anys que fa que es dedica a la política], en què "va votar la Constitució Espanyola, el Pla Hidrològic Nacional, va fer presidents com a líder d'Unió Calvo Sotelo, Felipe González i Aznar, a qui li va votar set pressupostos, i que farà president Rajoy si en té l'oportunitat per no perdre el costum". "32 anys de decepcions en què sempre ha volgut impedir que Catalunya es despertés políticament", ha sentenciat. Rovira, per contra, ha assegurat que la coalició farà pinya amb els bascos d'Amaiur per avançar en el dret de decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat de la coalició, Alfred Bosch, per la seva banda, ha proclamat que ell i els diputats que obtinguin seran "els ambaixadors del país a Madrid, no els ambaixadors de Madrid al país". El cap de llista independentista ha proclamat també que "el pitjor rival que tenim els catalans no és el PP, el PSOE, CiU o ICV, sinó el sofà, els que es queden a casa" abans de reclamar a tots els independentistes que vagin a votar el 20-N.

La vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, finalment, ha celebrat les bones vibracions de les enquestes, ja que la coalició "vam començar amb 0-1 diputats i ja estem consolidant el tercer". Ha subratllat també el valor de gent com Bosch o el centenari candidat al Senat, Moisès Broggi, per fer el pas a la política, a diferència de Duran -un altre cop blanc de crítiques-, qui "des del 1982 trepitja la moqueta del Congrés". Carandell també ha furgat en les diferències a la federació, en recordar que Jordi Pujol discrepa de la proposta de Duran de pactar un govern de concentració, però també ha lamentat que la candidata del PSC, Carme Chacón, afirmés que si "el PSC no havia votat diferent del PSOE és perquè no els havia calgut", en una legislatura marcada per la sentència de l'Estatut.

stats