POLÍTICA
Política 26/04/2013

Ruz aparta el PP del cas Gürtel davant la possibilitat que en sigui responsable civil

Els populars s'havien personat com a acusació popular en considerar-se part afectada per la trama corrupta. Ruz ja els havia apartat del cas Bárcenas

Ara / Efe
1 min
El jutge cita a declarar els caps  de la trama Gürtel el dia 8 de maig

BarcelonaEl jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha apartat aquest divendres el PP del cas Gürtel, en el qual s'havia personat com a acusació popular, davant la possibilitat que el partit en pugui ser considerat responsable civil subsidiari. Ruz ha adoptat aquesta decisió a petició de la Fiscalia Anticorrupció i malgrat que el PP va al·legar que també era part afectada per la trama de corrupció que s'investiga a Gürtel.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ruz ja havia rebutjat que el PP es pogués personar en el cas de la suposada comptabilitat en negre del PP, l'anomenat cas Bárcenas, davant l'eventualitat que també en pogués ser considerat responsable.

Després de rebutjar la personació del PP a la causa dels anomenats 'papers de Bárcenas', Ruz va preguntar a les parts si havia d'excloure el partit de Gürtel davant l'eventualitat que pogués declarar la responsabilitat civil per aquests fets.

stats