Política 26/01/2015

Ruz envia a presó a tres dels quatre presumptes jihadistes de Ceuta, que neguen ser de l'Estat Islàmic

Se'ls imputen delictes de tinença il·lícita d'armes i d'integració en organització terrorista

Europa Press
1 min
Agents de la Policia Nacional espanyola a Ceuta, en l'operació antiterrorista de Ceuta / EFE

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha enviat a presó a tres dels quatre presumptes jihadistes detinguts el passat dissabte a Ceuta, que han negat en la seva declaració formar part de l'Estat Islàmic i han assegurat que ni tan sols són "religiosos", asseguren fonts jurídiques a Europa Press. Després d'interrogar-los aquest dilluns, el magistrat ha ordenat l'ingrés a presó de Farid Mohammed Al Lal i el seu germà Mohammed, i de Anwar Alli Amzal, al mateix temps que ha deixat en llibertat el germà d'aquest últim, Radouan, després que els forenses constatessin que té una discapacitat psíquica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, Radouan Alli Amzal haurà de realitzar compareixences setmanals al jutjat més pròxim al seu domicili, haurà d'entregar el passaport i no podrà abandonar el territori nacional. A tots ells se'ls imputen delictes d'integració en organització terrorista i tinença il·lícita d'armes.

A més de negar que formen part d'una cèl·lula terrorista, els detinguts han apuntat que la pistola que se'ls va confiscar no era seva sinó d'un cosí, assenyalen les fonts citades.

Segons el ministeri d'Interior, els quatre detinguts, de nacionalitat espanyola i origen marroquí, formaven part d'una cèl·lula jihadista que estava "plenament preparada" per atemptar a Espanya i disposats a immolar-se en l'intent. Destacaven per la seva "radicalització" i per estar "molt entrenats tan físic com mentalment".

stats