Política 10/02/2011

El govern espanyol suggereix a Mas que apugi els impostos

La vicepresidenta Elena Salgado recorda que per la "via dels ingressos" també es pot arribar al límit de dèficit que fixa la llei

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl govern espanyol va reclamar ahir al govern d'Artur Mas un esforç més gran de retallada pressupostària per tancar l'any amb un 1,3% de dèficit, tal com marca la llei. Rodríguez Zapatero no en té prou amb el 10% de reducció previst i per això reclama més esforços. Avui, la vicepresidenta econòmica Elena Salgado ha suggerit que, per quadrar els comptes, el president de la Generalitat té també l'opció d'apujar impostos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al Congrés, Salgado ha dit que el pla econòmic i financer contempla "ingressos i despeses" i que, per tant, el Govern no ha de fixar-se "únicament en la despesa" sinó que té un marge d'acció amb els "impostos que depenen de la Generalitat" i que, a parer seu, és "una via que cal ser explorada".

Tot i això, Salgado no ha volgut precisar el percentatge que hauria de retallar l'administració catalana per tancar l'any amb uns comptes acceptables i assegura que encara és "prematur".

stats