Política 15/12/2010

El govern espanyol diu que seria "irresponsable" parlar ara de concert econòmic per a Catalunya

Joan Rusiñol
1 min

La vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, ha assegurat avui a la sessió de control al Congrés que ara és hora de deixar funcionar l'actual model de finançament que té la signatura, ha dit, del Govern de Catalunya. "Deixem que doni fruits", li ha reclamat al portaveu d'ERC a la Cambra, Joan Ridao, que li ha demanat si veia possible la generalització del concert econòmic a les comunitats que ho demanin. "No és el moment d'airejar futuribles, seria una irresponsabilitat", ha respost la vicepresidenta segona.

El portaveu independentista ha recordat a l'executiu espanyol que la Constitució blinda el concert econòmic a Euskadi i Navarra però que no tanca les portes a la resta de comunitats. "El que és insostenible és l'actual model" de les comunitats de règim comú com Catalunya, la política "de donar el peix però no la canya", ha afirmat Joan Ridao.

Salgado li ha retret que quan es va aprovar el model actual de finançament, Joan Puigcercós va assegurar: "Hem plantat cara a l'Estat i hem guanyat".

stats