Política 26/11/2012

Sánchez-Camacho exigeix a Mas, des de Madrid, que no pacti amb ERC, però ella es descarta com a alternativa

Rajoy diu que "l'estratègia política de Mas ha fracassat" però que ell continuarà "ajudant" Catalunya

Joan Rusiñol
1 min
La secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal (d), i la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, durant la roda de premsa posterior al comitè executiu nacional del PP / EFE

MadridL'executiu del PP estatal ha analitzat aquest dilluns al migdia a Madrid els resultats d'ahir a les eleccions al Parlament. Els populars esperen una "rectificació clara, evident i rotunda de l'error que ha comès Mas". En cas que es produís, però, la direcció del carrer Gènova ja avisa que l'entesa entre els nacionalistes i els populars és pràcticament impossible perquè el president de la Generalitat ha estat "deslleial". No se'n "refien", diuen.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, ha dit que el plantejament sobiranista de CiU durant aquesta campanya electoral "no es ventila" en unes eleccions. Tant ella com la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, han assegurat que persisteix una "absoluta desconfiança" cap a la federació nacionalista que fa "extremadament complicats" els acords. Segons ha explicat la candidata del PPC, ells continuen sent allà on eren (ja van votar en contra de la investidura de Mas el 2010 per parlar de "transició nacional") i recorden que és CiU qui s'ha mogut.

A porta tancada, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat que les urnes han demostrat que "l'estartègia de Mas ha fracassat", que ha estat "un fiasco" i que cal tornar a fixar "l'objectiu a sortir de la crisi". El PP insisteix que cal fer una "lectura" correcta dels resultats, i, segons ells, això passa per deixar de banda una "consulta il·legal" i abandonar el projecte sobiranista. Passi el que passi, però, Rajoy afirma que "cal mirar el futur" i que ell continuarà "ajudant" el nou govern de Catalunya.

Sánchez-Camacho s'ha mostrat a favor que es continuïn investigant les acusacions de corrupció a la cúpula de CiU.

stats