Política 25/02/2015

Pedro Sánchez es reivindica, convençut que ja ningú confia en Rajoy

El líder socialista treu pit en un míting a Madrid, després del debat de política general

Efe
2 min
Pedro Sánchez i Àngel Gabilondo, aquest dimecres al vespre, en el míting per presentar el candidat del PSOE per a la Comunitat de Madrid / EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va perdre el debat de política general perquè "fa molt temps" que ha perdut la confiança dels espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez ha recalcat que Rajoy no li va contestar quan ell va defensar al Congrés que era un polític "net" i ha assegurat que el president espanyol va perdre les formes perquè és la "dreta de sempre", que es queda sense arguments i desqualifica.

Dues setmanes després de la destitució de Tomás Gómez i la cúpula del PSM, Sánchez ha presentat la candidatura de l'exministre Ángel Gabilondo com a cap de cartell autonòmic a Madrid en un acte al poliesportiu de la Fundació Once en què també ha participat el candidat a l'alcaldia de Madrid, Antonio Miguel Carmona.

"Sembla que Rajoy va perdre el debat. Sabeu per què?", ha indicat el secretari general del PSOE a l'inici de la seva intervenció, per contestar-se a si mateix que és perquè Rajoy "ha perdut fa molt de temps la confiança "dels espanyols.

Segons Sánchez, Rajoy va perdre aquesta confiança quan va aprovar la reforma laboral que ha provocat la pèrdua de 600.000 llocs de treball, quan va prometre que no retallaria "ni un euro" de l'estat del benestar i quan, en lloc de lluitar contra la corrupció, la va tapar.

Sánchez s'ha declarat orgullós de la federació que va aconseguir aturar, ha dit, la privatització de la sanitat i ha donat les gràcies a Gabilondo per ser candidat.

També ha carregat contra la dreta per haver convertit una comunitat hospitalària, dinàmica i prometedora com Madrid en un lloc tancat per a benefici d'uns pocs, el 10% dels ciutadans més benestants.

Per això, ha apostat per un canvi en valors, conviccions i objectius per al desenvolupament a través de la formació, la industrialització i l'economia basada en el coneixement, l'educació i la cultura.

Segons Sánchez, no és la crisi la que està provocant la desigualtat a Espanya, sinó la dreta que va rescatar el sistema financer amb 118.000 milions i després va permetre 38.000 desnonaments l'any passat.

En aquest punt, el secretari general del PSOE ha assegurat que el PSOE dedicarà els diners a rescatar les famílies que pateixen desnonaments i obrirà camí a la igualtat, la justícia social i l'esperança.

En un discurs en què ha estat interromput al crit de "president, president", Pedro Sánchez ha censurat la "mentida liberal" dels acomiadaments col·lectius en empreses amb beneficis, els rescats als bancs o els abusos en les factures energètiques.

Ha contraposat la gestió de la dreta amb executius encapçalats pel PSOE a Astúries i Andalusia i ha defensat el llegat de la tradició socialista.

Sánchez ha descrit el PSOE com el partit més transparent d'Espanya i ha dit que, a diferència del seu propi compte corrent i dels números del partit, publicats a la pàgina web, els comptes del PP caldrà consultar-los a l'extresorer Luis Bárcenas.

També ha reiterat que quan es va presentar a la secretaria general del PSOE va declarar el seu compromís "ferm" que no li tremolarà el pols a l'hora de fer fora els corruptes del partit socialista.

stats