Política 09/04/2012

El PP desacredita De Guindos i diu que el govern espanyol aposta per la sanitat "gratuïta"

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, havia parlat de la possibilitat d'establir un pagament progressiu en funció de la renda per a les prestacions sanitàries. El PP reitera que Rajoy “no es planteja” el copagament

Joan Faus
1 min
Carlos Floriano, vicesecretari del PP

MadridEl PP ha desacreditat avui les paraules del ministre d'Economia, Luis de Guindos, sobre la possibilitat d'establir un pagament progressiu en funció de la renda per a les prestacions sanitàries. El vicesecretari d'organització del PP, Carlos Floriano, ha assegurat que les declaracions del ministre eren una “reflexió de caràcter personal” i que la “gratuïtat” de la sanitat està garantida.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Floriano ha dit, en una roda de premsa, que recentment tant el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, com la titular de Sanitat, Ana Mato, van descartar “aquest tipus de plantejaments”, en referència a la proposta de De Guindos. “Em quedo amb la gratuïtat de què parla la ministra de Sanitat”, ha assegurat el vicesecretari d'organització del PP, que ha afegit que l'executiu “no es planteja” el copagament sanitari.

Floriano s'ha referit a les propostes de reforma sanitària anunciades recentment per Mato. Ha dit que les reformes “posaran el deute [sanitari] de 15.000 milions a zero” per garantir una “sanitat sostenible, universal i gratuïta” en el futur. Ha avançat, a més, tres dels pilars de la reforma: una cartera de serveis únics perquè tots els espanyols tinguin els “mateixos drets sanitaris”, una central de compra farmacèutica per “abaratir el costos” i una targeta sanitària única vàlida a tot l'Estat.

stats