Política 24/04/2012

Rubalcaba considera "xenòfob" que els immigrants irregulars no puguin accedir a la sanitat

"És fals que els immigrants abusin de la sanitat pública", assegura el líder del PSOE

Joan Faus
2 min

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha acusat avui el govern espanyol de “xenòfob” amb la nova prohibició que els immigrants irregulars puguin accedir a la sanitat pública.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció al ple del Congrés sobre els pressupostos generals de l'Estat, Rubalcaba ha acusat l'executiu de voler difondre amb aquesta mesura la idea que els immigrants “abusen de la sanitat pública”. “És cruel”, ha dit el líder del PSOE, que ha alertat també dels efectes negatius que tindrà sobre la sanitat.

A partir de l'1 de setembre els immigrants en situació irregular –que no cotitzin a la Seguretat Social– deixaran de tenir assistència sanitària gratuïta i només seran atesos en casos d'urgència. Es calcula que uns 500.000 immigrants a tot l'Estat es troben en aquesta situació.

Al respecte, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha acusat a Rubalcaba de “sembrar desconfiança” i ha dit que “tots els immigrants tenen drets a la targeta sanitària”.

D'altra banda, el líder del PSOE ha acusat el govern espanyol de sembrar “dubtes sobre la solvència” de l'economia per justificar les “retallades socials”. També ha insistit que la manca d'encert i les “vacil·lacions” de l'executiu han augmentat la “desconfiança” dels mercats i les institucions financeres sobre Espanya.

“Ningú va enganyar ningú”, ha assegurat en referència a les crítiques que havia fet prèviament Montoro, que havia acusat l'anterior executiu socialista d'amagar la xifra real de dèficit públic. El líder socialista ha insistit, al respecte d'això, que el govern del PP va conèixer les “dades reals” del dèficit i que la major part de la desviació de dos punts del dèficit (fins al 8,51%) es va produir per la caiguda dels ingressos que havien pronosticat les comunitats autònomes.

En aquest sentit, ha tornat a demanar que es flexibilitzi novament l'objectiu de dèficit públic. “Amb la velocitat que ens imposen entrarem més en la recessió”, ha dit, abans d'afegir que els pressupostos de l'Estat “aprofundiran la recessió”.

stats