Política 10/03/2015

El jutge Santi Vidal anunciarà aquest mes a què es dedicarà després de la seva suspensió

El magistrat assegura que totes les opcions passen per l'"activitat pública"

Europa Press
2 min
Primer pla del magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal / ACN

BarcelonaEl jutge Santiago Vidal preveu anunciar abans que acabi el mes de març a què es dedicarà després de ser suspès durant tres anys per participar en els treballs de la redacció d'una Constitució d'un eventual estat independent català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha manifestat aquest dimarts en declaracions als periodistes, abans de participar en un col·loqui a la facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, titulat 'Diàleg: una Catalunya més democràtica', juntament amb el politòleg Nacho Corredor, i que ha moderat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Vidal ha revelat que té sobre la taula diverses propostes, i totes elles "passen per la dedicació a l'activitat pública", encara que no ha donat més concrecions.

"No totes passen per anar a les llistes en les eleccions municipals i autonòmiques. En tinc d'altres que estic valorant seriosament", ha afegit Vidal, que dies enrere no va descartar ser el número 2 d'ERC a les seves llistes a l'Ajuntament de Barcelona.

"Seguiré sent jutge sempre, treballant o no treballant", ha assegurat Vidal durant el col·loqui, on ha observat que la justícia actual té molts dèficits, i ell creu que corregir-los no costa tants diners com sembla.

Ha considerat que a l'Estat falta més separació entre els poders judicial, executiu i legislatiu, i ha criticat les "reaccions autoritàries" dels poders fàctics.

"Hi ha unes elits funcionarials de la Meseta que s'han apoderat de l'aparell de l'Estat", ha observat el jutge suspès.

En aquest sentit, Mascarell ha asseverat que "les elits no volen que res canviï" a l'Estat, de manera que el debat s'ha de centrar en la concepció del poder que mantenen aquests estaments, cosa que ha contrastat amb el procés sobiranista, que en la seva opinió és essencialment democràtic i regenerador.

stats