Política 14/05/2015

SCC branda un estudi sobre la fractura entre "les dues Catalunyes"

L'entitat espanyolista conclou que l'abstenció a municipis més poblats "afavoreix la sobrerepresentació secessionista"

Ara
1 min
SCC

BarcelonaL'entitat espanyolista Societat Civil Catalana (SCC) ha presentat aquest dijous un estudi que destaca que "hi ha una abstenció diferencial molt marcada entre les dues Catalunyes" i que conclou que l'abstenció a municipis més poblats "afavoreix la sobrerepresentació secessionista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'estudi divideix els municipis catalans en dos grups. Un de 740 municipis que acumulen el 25% de la població electoral i un altre de 207 que concentren el 75% de la població electoral, segons un índex tècnic del qual no detalla la fórmula i que atorga la màxima puntuació a Badia del Vallès i Santa Coloma de Gramenet.

En les últimes eleccions al Parlament, el bloc format per CiU, ERC, CUP i SI va obtenir el 51% dels vots al grup de municipis amb el 25% de la població, però només el 28% dels vots al grup amb el 75% de la població. L'abstenció va ser del 26% al primer grup i del 32% al segon.

Montserrat Baras, professora titular de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha assenyalat que aquesta diferència produeix una "distorsió de la realitat". Joaquim Coll, vicepresident primer de SCC, ha fet una crida a superar-ho el 24 de maig, "demostrant en unes eleccions municipals la Catalunya real".

stats