Política 11/09/2020

Societat Civil contracta una avioneta perquè recorri les platges amb el lema "aturem la decadència" durant la Diada

L'organització reclama eleccions i crida l'unionisme a mobilitzar-se per "fer fora el separatisme" de manera "democràtica"

Anna Mascaró
2 min
Representants de SCC aquest matí davant de les Torres Mapfre

BarcelonaSocietat Civil Catalana (SCC) participarà a la seva manera en la Diada de Catalunya. L'entitat unionista ha contractat una avioneta perquè recorri durant el dia d'avui les platges de Barcelona i el Maresme i una pancarta que crida a "aturar la decadència". El president de l'organització, Fernando Sánchez Costa, ha reclamat en una atenció als mitjans que es convoquin eleccions com més aviat millor, i ha assegurat que SCC treballarà per "mobilitzar" el vot antiindependentista en els pròxims comicis, que ha titllat de "gran oportunitat" per al constitucionalisme. "Després de la derrota dels separatistes, a Catalunya sabrem fer-los fora democràticament i reconstruir la il·lusió d'un futur compartit", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez Costa ha rebutjat posicionar-se sobre l'oferiment de Cs al PSC i el PP per presentar-se en una llista unitària contra l'independentisme a les eleccions, una proposta que avui la líder taronja, Inés Arrimadas, ha tornat a posar sobre la taula en una entrevista a RNE en què ha demanat "deixar-se de ximpleries de partits i de discrepàncies". Amb tot, Sánchez Costa ha reclamat "generositat" als partits i que es basteixin "fórmules guanyadores".

El líder de SCC ha rebutjat taxativament l'aposta per l'indult als presos polítics de la Lliga Democràtica, fundada entre altres per l'expresident de l'entitat Josep Ramon Bosch, que el diumenge passat es va refermar en aquest posicionament en una entrevista a Efe. "El posicionament de SCC no concorda amb el de Bosch", ha insistit Sánchez Costa, que ha recordat "l'extrema gravetat" del Procés durant el 2017 i ha considerat que els presos polítics no han fet "cap gest" de penediment per accedir a aquest indult. "Respectem les decisions judicials i no volem privilegis polítics", ha aclarit.

SCC ha tornat a insistir aquesta Diada en la seva aposta de traslladar el dia nacional de Catalunya al 23 d'abril, Sant Jordi. El president de l'entitat considera que la festivitat "ha deixat de ser la de tots els catalans", igual que "la llengua (catalana) i les institucions". "Està instrumentalitzada, és la festa del Procés", ha lamentat.

Cs critica les mobilitzacions

El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha coincidit amb Sánchez Costa en el diagnòstic sobre la Diada. En un vídeo, ha reclamat una "Diada per a tots els catalans" i ha acusat l'independentisme d'haver "exclòs" de la festa "més de la meitat dels catalans" perquè no són "separatistes".

Carrizosa ha retret a més al Govern haver permès que se celebrin mobilitzacions (encara que molt més restringides que en els anys anteriors) durant la pandèmia. "Avui el Govern imposa restriccions sanitàries als ciutadans del carrer mentre que deixa que l'ANC convoqui milers de persones malgrat que els experts ho han desaconsellat", ha lamentat.

stats