Política 17/02/2018

Tabàrnia se suma a SCC i també desconvoca la manifestació prevista per al 25 de febrer

L'entitat i la plataforma ho argumenten per la coincidència amb l'inici del Mobile World Congress

Anna Mascaró
2 min
Els representants de Societat Civil Catalana s'han reunit amb Ciutadans

BarcelonaDivendres de la setmana passada, Societat Civil Catalana (SCC) es va desmarcar de la manifestació convocada per la plataforma unionista Tabàrnia, prevista per al 25 de febrer. "No hi donem suport ni ens hi adherim", va explicar el president de la plataforma, José Rosiñol. No obstant això, aquest dijous l'entitat va convocar una manifestació unionista a Barcelona simultània a la mobilització prevista per Tabàrnia. Aquest divendres al matí, Rosiñol ha tornat a fer una crida a la mobilització, però al vespre ha decidit desconvocar la trobada per "responsabilitat" davant la proximitat de la celebració del Mobile World Congress (MWC), segons ha explicat SCC en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la decisió de SCC també s'hi ha sumat la plataforma Tabàrnia, que aquest dissabte ha decidit desconvocar també la manifestació que havien convocat fa dies per al 25 de febrer. Els membres de Tabàrnia han volgut comparar l'ajornament de la manifestació amb el fet que el president del Parlament, Roger Torrent, al gener va ajornar el ple d'investidura de Carles Puigdemont. De tota manera, la plataforma també argumenta la seva decisió per la coincidència amb l'inici del MWC. "Animem tots els congressistes a gaudir de la ciutat, i seguint l'estela del president del Parlament, deixem per més endavant la celebració de la nostra manifestació", afirma la plataforma en un comunicat recollit per l'agència Efe.

Abans de desconvocar la manifestació, el president de SCC va fer una crida a participar en la marxa després d'una reunió mantinguda amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, i els números 1 i 2 del partit a Catalunya, Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa, respectivament. Rivera havia assegurat que Ciutadans donaria suport a la protesta, que reclamava "un Govern per a tots els catalans" en el "marc de la legalitat". No se sap, però, si el partit taronja se sumarà a la mobilització unionista del dia 25, ara que només la convoca Tabàrnia.

SCC s'ha reunit amb els representants de Ciutadans a la seu del partit, en el marc d'una sèrie de trobades que espera mantenir amb tots els partits amb representació parlamentària. L'entitat ha recordat que té prevista una reunió amb el president del Parlament, Roger Torrent, per a la qual encara no hi ha data.

stats