Política 28/09/2017

SCC descarta convocar una manifestació de la "majoria silenciosa" abans de l'1-O per no contribuir al "frontisme"

La plataforma denuncia que s'està "utilitzant" i "intoxicant" els nens en defensa del referèndum

Marc Toro
2 min
El vicepresident de Societat Civil Catalana, Àlex Ramos, aquest dijous amb els vocals de la junta Sixto Cadenas (esquerra) i Óscar Uceda

BarcelonaSocietat Civil Catalana (SCC) no sortirà al carrer per protestar contra un referèndum que considera "il·legal, unilateral i antidemocràtic" i que "fracturaria Catalunya en dos pobles". La plataforma espanyolista s'estava plantejant convocar una manifestació per al pròxim dissabte 30, el dia abans de l'1-O, però finalment ha descartat la idea per "responsabilitat i sentit comú". Així ho ha explicat aquest dijous en roda de premsa el vicepresident de l'entitat, Álex Ramos, que ha afegit que SCC no vol contribuir al "frontisme". Fonts de l'entitat han explicat a l'ARA que la decisió de no cridar a la mobilització s'ha consensuat en converses amb els tres partits constitucionalistes al Parlament: Cs, PSC i PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ramos ha assegurat que, com passa amb la "minoria àmplia" a favor de l'1-O, hi ha una "majoria silenciosa" contrària a la consulta que té "moltes ganes de sortir al carrer", però ha assegurat que el fet que es trobin "unes masses contra les altres" seria una "barbaritat". Ramos ha afegit que ara és moment que l'Estat faci "la seva tasca" per frenar el referèndum i preservar l'estat de dret, motiu pel qual no és moment d'entrar en la "confrontació".

La plataforma ha presentat aquest dijous la campanya 'Recuperem el seny', que busca combatre la "rauxa que ha inundat els nostres carrers", segons ha explicat Sixto Cadenas, vocal de la junta de SCC. En un moment de "tensió social" i amb "els carrers plens de missatges independentistes", ha explicat, la campanya envia un missatge per "recuperar la calma". La inciativa, que compta amb un vídeo promocional i que ja ha arrencat a les xarxes socials, vol tenir un "gran impacte" sense "provocar enfrontaments ni confrontació".

Entre les crítiques de la plataforma cap a la campanya del referèndum, Ramos ha expressat la seva preocupació per la "utilitzacio dels nens en aquest tema". En aquest sentit, ha denunciat que AMPA i equips directius d'escoles fomentin que els alumnes vagin a manifestacions en lloc d'anar a classe. "No els intoxiquem, no els generem ressentiment", ha demanat, fent extensiva la seva crida als professors universitaris que anul·len classes perquè els estudiants puguin sumar-se a les protestes a favor de l'1-O.

Els representants de SCC, entre els quals també hi havia el vocal Óscar Uceda, han evitat entrar a valorar la possibilitat que es precintin col·legis electorals. De fet, cap d'ells ha volut donar la seva opinió sobre les accions concretes de l'Estat per aturar el referèndum. "Farà el que hagi de fer", ha dit Cadenas, en una frase que ja va utilitzar el líder del PSOE, Pedro Sánchez. L'entitat espanyolista ha deixat clar, això sí, que el govern espanyol està "actuant amb les seves legítimes eines" per evitar que se celebri l'1-O.

stats