Política 19/06/2013

Seat, sobre si seguiria fabricant en una Catalunya independent: "El procés no ens preocupa en absolut"

Paredes diu que l'objectiu de la companyia és "generar riquesa i ocupació". Demana aprofundir en la reforma laboral

Joan Faus
1 min

Santander"El procés a Catalunya no ens preocupa en absolut a nosaltres ni al nostre grup". Aquesta ha estat la resposta que ha donat aquest dimecres el vicepresident de Seat, Ramón Paredes, en ser preguntat sobre si Volkswagen es plantejaria traslladar la fabricació del seus models fora de Catalunya –de la planta de Martorell– arran del procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un col·loqui a la Universitat Menéndez Pelayo de Santander, organitzat per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE), Paredes ha llançat pilotes fora. D'una banda, ha dit que Seat no sap de "política, sinó de cotxes" i que l'objectiu de la companyia i la seva matriu Volkswagen és "ajudar" l'economia i la indústria espanyola. "El nostre 'business' és generar riquesa i ocupació, i fer que la indústria vagi endavant, ja sigui a Catalunya, Andalusia o al País Basc", ha afegit.

El directiu també ha dit que no tenen novetats sobre l'aposta de la planta de Martorell d'optar a la fabricació d'un nou tot terreny de Volkswagen i que Seat lluitarà "fins a l'últim moment" per ser-ne l'adjudicatari. A més, s'ha mostrat confiat en una millora de les vendes.

D'altra banda, també ha reclamat fer "més passos endavant" en la reforma laboral del febrer del 2012, en línia amb la petició que ha fet aquest matí a Madrid el Fons Monetari Internacional (FMI).

stats