NOU GOVERN
Política 29/12/2010

El Govern nomena els secretaris generals dels departaments

A més de Francesc Homs, que ha assumit la secretaria general de presidència, el primer Consell Executiu del Govern ha nomenat els de la resta de Departaments. La majoria ja havien ocupat càrrecs durant els governs de Jordi Pujol

S.gonzález/m.colomer
3 min

BarcelonaLa secretaria general de Governació i Relacions Institucionals l'assumeix M. Àngels Barbarà, que ja havia ocupat el càrrec durant els Governs de Jordi Pujol. A més, havia estat secretària general de la Sindicatura de Comptes, entre altres càrrecs a Presidència i Comerç, Consum i Turisme. Nascuda el 1953, és llicenciada en Dret i té el postgrau de la Universitat Menéndez Pelayo en Participació de les Comunitats Autònomes a les decisions de l'Estat, entre d'altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També torna a assumir una secretaria general, la d'Economia, Georgina Arderiu, que ja havia estat secretària general de Governació i Justícia. També havia estat directora general de Pressupostos i Tresor d'Economia i Finances, entre altres, com a assessora de la presidència de la Comissió Mixta de Valoracions Estat-Generalitat. Nascuda el 1952, és llicenciada en Ciències Econòmiques i Comercials per la Universitat de Barcelona.

Maria Jesús Miel (Barcelona, 1957) torna a la Generalitat per fer-se càrrec de la secretaria general d'Ensenyament. Ha ocupat diversos càrrecs a l'administració, entre els que destaquen els de cap de gabinet del departament de Medi Ambient (1997-1999); directora general de Relacions Institucionals; subdirectora d'Arquitectura i Millora Urbana (2007-2010); directora del Programa de Gestió de la Llei de Barris a Catalunya; responsable de Seguiment d'Empreses al departament de Política Territorial i Obres Públiques (2004-2006), a més de directora general de Serveis del departament de Benestar i Família (1999-2003). És llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona, màster en Direcció Pública per Esade, entre d'altres.

Felip Puig repesca per al departament d'Interior a Xavier Gibert i Espier, que en serà el secretari general. Gibert, nascut a Barcelona el 1958, ja havia estat director general de serveis del departament de Política Territorial i Obres Públiques i director general de Serveis del departament de Medi Ambient, entre altres. És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i diplomat en Funció Gerencial de les Administracions Públiques i en Gestió d'Organitzacions Públiques i Privades per Esade.

El nou secretari general de Territori i Sostenibilitat és Pau Villòria i Sistach (Barcelona, 1962). És llicenciat en Dret, màster en Gestió Pública a l’Escola Superior de Direcció i Administració d’Empreses i té el postgrauden Política i Govern de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i Esade. Fins ara ha estat gerent de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. També va ser secretari general del departament de Cultura des del maig de 2002 fins el desembre de 2003; cap del gabinet del conseller de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat entre 1996 i 2002; i cap de l’Oficina de Relacions Institucionals, de Sanitat i Seguretat Social.

La secretaria general de Cultura serà ocupada per l'advocat i músic Francesc Xavier Solà i Cabanes (Vic, 1965). Solà ha exercit d’advocat especialista en drets de la propietat intel·lectual i ha estat treballant d’advocat per a la SGAE. En l'àmbit polític, va ser regidor de Joventut i Cultura de Vic entre 1991 i 1999, vicepresident primer del Consell Comarcal d’Osona i des del 2007 ocupava el càrrec de primer tinent d’alcalde de Vic i regidor d’Urbanisme i de Cultura.

Maria Teresa Martí i Castro serà la nova secretària general d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Nascuda a Barcelona al 1957, és llicenciada en Dret, màster d’Assessoria d’Imatge i Comunicació i màster en Funció Directiva en les Organitzacions Públiques i Privades per Esade. Ha estat directora general de la Funció Pública de la Generalitat de Catalunya entre 2002 i 2004. També ha dirigit l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i ha estat subdirectora general de Recursos Humans de diferents departaments de l’administració de la Generalitat.

La secretaria general de Benestar Social i Família anirà a càrrec de Dolors Rusinés i Bonet (Oluges, 1967). Llicenciada en Dret, Rusinés coneix molt bé el departament, ja que fins ara era subdirectora general d'Organització i Recursos Humans de la Direcció de Serveis del Departament d’Acció Social i Ciutadania. També ha estat cap del Servei de Recursos Humans; cap del Servei de Coordinació i Suport Tècnic de la Direcció General d’Acció Cívica i tècnica especialista d'Oficina en aquesta mateixa unitat.

El nou secretari general d'Empresa i Ocupació és Enric Colet Petit (Barcelona, 1958). Llicenciat en Ciències Empresarials, en Administració i Direcció d’Empreses i màster en Direcció d’Empreses, Colet és professor d’Esade des del 1984, activitat que compagina amb la consultoria, i professor associat a la Universitat Ramon Llull. És membre del Consell Assessor de l’Agència Catalana de Protecció de Dades, de la qual en va ser el primer president.

Finalment, Jaume Erruz i Seall (Barcelona, 1960) ocuparà la secretaria general de Justícia. És llicenciat en Dret i funcionari del Cos Superior d’Administració de la Generalitat. Des del 2007 ha estat secretari de la Delegació del Govern en les Societats Concessionàries d’ Autopistes. L’any 2006 va ser secretari d’Administració i Funció Pública de la Generalitat de Catalunya i gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua entre 2004 i 2006. Entre 1982 i 1991 va ocupar diversos llocs de comandament en el departament de Política Territorial i Obres Públiques.

stats