Política 10/05/2013

La Moncloa estudia com atacar legalment la decisió del Parlament de no acatar la sentència del TC

Sáenz de Santamaría: "S'ha de tenir present que al ser el govern d'Espanya també som el govern dels catalans"

M.e. Quetglas/j.faus
1 min

MadridLa vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, ha confirmat aquest divendres, que el seu executiu està estudiant com combatre legalment la decisió del Parlament de no acatar la sentència del Tribunal Constitucional. Per les paraules de Sáenz de Santamaría, no és gens descartable que l'executiu del PP torni optar per incloure la decisió del Parlament en una al·legació en el recurs inicial, ja que, considera que tot és una derivació de la primera declaració de sobirania de Catalunya. D'aquest primer fet "es deriven tots els efectes jurídics", ha advertit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta ha insistit que qualsevol actuació del Parlament de Catalunya que suposi incomplir la decisió de suspendre la declaració de la sobirania o la Constitució es portarà al Constitucional. La número dos de Rajoy ha aprofitat per assenyalat que la seva impugnació ha estat admesa a tràmit “malgrat que molts deien” que no ho seria. Sáenz de Santamaría ha subratllat que la victòria judicial dóna “major fortalesa a la Constitució i a la posició del govern central”.

Sáenz de Santamaría ha afirmat que "s'ha de tenir present que al ser el govern d'Espanya també som el govern dels catalans i velarem per garantir que en aquesta comunitat no falli el finançament per garantir els serveis socials".

Davant les manifestacions fetes, a nivell individual, per alguns dirigents catalans anunciant que no acatarien la sentència del TC, la vicepresidenta ha advertit que "tothom té l'obligació de respectar la Constitució i les lleis" i pels que no ho compleixin s'actuarà amb la llei i la Constitució amb la mà.

stats