CANVI DE CLASSE
Política 03/09/2014

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans convocarà una vaga estudiantil quan el TC prohibeixi el 9-N

L'organització independentista pretén forçar així el Govern perquè tregui les urnes tot i la suspensió de l'alt tribunal

Ara
2 min

BarcelonaEl Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha anunciat aquest dimecres que "tan bon punt el Tribunal Constitucional (TC) materialitzi la prohibició de la consulta" convocarà "vaga a totes les universitats del Principat de Catalunya". Amb aquesta acció, l'organització estudiantil pretén "obligar l'actual Govern de Catalunya a desobeir la prohibició i materialitzar el referèndum" per al 9-N a través de la desobediència civil. Així mateix, el SEPC convoca a participar a la V de l'11 de setembre (al tram 69) i a la posterior manifestació convocada per l'esquerra independentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el manifest que han fet públic reclamen que "les estudiants catalanes volem ser i serem un agent puntal d'aquest context". "Entenem que un procés així ha de ser liderat per la mobilització popular i encapçalat per les classes treballadores, i no regalar-lo ni subordinar-lo a les institucions –ni catalanes ni espanyoles– que no treballaran en benefici de les classes populars", defensen, i per això aspiren com a estudiants a "prendre un paper protagonista en aquest moment històric". El sindicat insisteix, en aquest sentit, que "una ruptura democràtica amb l'Estat és l'única via per les estudiants dels Països Catalans per construir l'educació de i per al poble català".

D'aquesta manera, els membres del SEPC són "plenament conscients que és la mobilització popular la que ens ha fet arribar on som ara, i que només serà aquesta la que ens permeti forçar la consulta un cop les autoritats catalanes, veient perillar els seus beneficis o interessos partidistes, es tirin enrere". És per això que veuen tan important la mobilització del dia 11 i una altra un cop el TC prohibeixi la consulta. En tot cas, més enllà del 9-N, es compromet a "seguir el camí de la lluita per una educació pública, popular, antipatriarcal, de qualitat i catalana a tots els territoris que conformen els Països Catalans".

stats