CONSULTES SOBIRANISTES
Política 08/03/2011

Solidaritat reclama al Parlament i al Govern que cedeixi espais per la consulta del 10-A

La moció també incorpora el rebuig del Parlament a la suspensió de la Llei de consultes populars dictada pel Tribunal Constitucional i insta al govern espanyol a que reconegui l'estat de Kosovo

Acn
1 min

BarcelonaSolidaritat Catalana per la Independència (SI) demanarà al Parlament que cedeixi un espai a Barcelona Decideix perquè el 10 d'abril el pugui fer servir com a col·legi electoral per la consulta sobre la independència. De la mateixa manera, ha instat el Govern a cedir espais de propietat o lloguer de la Generalitat perquè la comissió organitzadora els pugui fer servir el dia del plebiscit. Aquestes demandes queden incloses en una moció que se sotmetrà a votació en el ple que tindrà lloc aquest dimecres. Mentrestant, Solidaritat manté converses amb CiU perquè pugui ser aprovada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, aquesta inclou tres punts bàsics. El primer demana coherència al Parlament basant-se en la moció que es va aprovar el 3 de març del 2010 on demanava als electes locals que treballessin conjuntament perquè prosperessin les consultes. Per això sol·liciten que el Parlament obri les seves portes i cedeixi un espai que serveixi de col·legi electoral per la jornada del 10 d'abril. També insta al Govern a que, "com van fer centenars d'ajuntaments, cedeixi a Barcelona Decideix espais de tots els edificis en propietat o lloguer de la Generalitat a Barcelona perquè es puguin fer servir com col·legis electorals".

Finalment, la moció també incorpora el rebuig del Parlament a la suspensió de la Llei de consultes populars dictada pel Tribunal Constitucional així com la demanda al govern espanyol i el Parlament de que reconeguin l'estat independent de Kosovo.

stats