POLÍTICA
Política 26/09/2012

SI: "Ja no hi ha gent disposada a matar per Espanya"

La formació independentista assegura que no hi ha res que pugui frenar la independència i insta els partits a "fer pinya" i "aparcar els retrets" per assolir l'estat propi

Marc Toro
1 min

Barcelona“No parlaré en nom de SI, parlaré en nom de Catalunya”. Així ha arrencat el diputat de SI Alfons López Tena la seva intervenció d’aquest dimecres al debat de política general del Parlament. Tena ha volgut evitar referir-se a la gestió del president, Artur Mas, i ha dedicat les seves paraules a demanar la unitat de les diferents forces polítiques per arribar a la independència. “Tots som patriotes, siguem capaços de fer pinya, de ser generosos, d’aparcar diferències i retrets” i de “posar per davant el destí del poble, la llibertat i la independència”, que ha assegurat que és “l’únic projecte que és possible i que il·lusiona” els ciutadans de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tena ha valorat positivament la convocatòria d’eleccions anticipades i ha assegurat que “ningú serà capaç d’impedir-ho” perquè “ja no hi ha gent disposada a matar per Espanya”. “Només tenim un límit per no assolir la independencia, que no la vulguem”, ha conclòs.

En la seva rèplica, el president ha agraït les paraules de Tena però ha recomanat a SI que, ja que parlen d'aparcar les diferències, potser "aniria bé també aparcar el llenguatge agressiu". Mas ha considerat que cal moderar el discurs independentista en un moment en què Catalunya és escoltada "a tot arreu", ja que això pot crear "incomprensió". "Sinó, sembla que estiguem instal·lats en una guerra dialèctica a mort amb l'estat espanyol", ha opinat.

stats