Política 22/02/2011

SI vol anul·lar la subvenció de sis milions d'euros a Endesa

El diputat gironí del partit, Toni Strubell, titlla l'actuació del govern i l'elèctrica "d'encoberta", de "pasteleig" i un "insult a la intel·ligència dels gironins"

Núria Martínez
1 min

BarcelonaEl diputat gironí de SI, Toni Strubell, ha registrat al Parlament una proposició de llei per anul·lar la subvenció a Endesa atorgada pel govern en funcions de la Generalitat de Catalunya el 20 de novembre de 2010.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La causa de la presentació de la proposició és la gran pèrdua econòmica que van patir les comarques gironines a la gran nevada del del 8 de març. 458.396 abonats es van quedar sense llum d'un total de 363 municipis -328 alimentats per Endesa-, 2.904 suports van caure, 17 línies d'alta tensió van quedar sense servei, 251 de mitjana tensió i es van registrar més de 6.000 avaries en la xarxa de baixa tensió.

Així, SI recorda que l'aleshores conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal va anunciar el 30 de novembre de 2010 l’acord de govern pel qual s’aprovava concedir a Endesa una subvenció de 6 milions d’euros pel finançament de les obres corresponents als plans de millora de la qualitat del subministrament elèctric i de control de la tensió. El partit independentista afirma que "s’ha d’entendre com una subvenció encoberta a aquesta empresa que presta un servei pèssim a les comarques gironines amb la finalitat de condonar l’expedient sancionador iniciat pel departament d’Economia de la Generalitat de Catalunya".

Strubell, a més, ha titllat de "pasteleig" l'actuació entre el govern i l'elèctrica i "un insult a la intel·ligència dels gironins donar una subvenció a Endesa pel mateix valor de la multa".

stats