Política 13/08/2011

López Tena prefereix Alfred Bosch com a candidat d'ERC a Madrid per buscar la coalició

El diputat de SI diu en una entrevista a l'ACN que un eventual acord ha de passar per defensar al Congrés la independència de Catalunya en comptes de negociar "contrapartides"

Acn
2 min
Alfons López Tena, diputat de Solidaritat Catalana per a la Independència

BarcelonaEl diputat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena, creu que amb Alfred Bosch de candidat d'ERC a les eleccions generals seria més fàcil un acord per presentar-se junts. En una entrevista a l'ACN, López Tena ha considerat que Bosch va en la mateixa línia que SI i l'ha contraposat a la política "continuista i del peix al cove" de Ridao.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que Solidaritat condiciona un acord per presentar-se junts a que l'estratègia al Congrés sigui defensar la independència de Catalunya en comptes de negociar per obtenir "contrapartides". López Tena dóna gairebé per descartat que SI s'acabi presentant a les generals en solitari si no arriba a un acord amb partits independentistes.

En un context de consulta interna als adherits de Solidaritat sobre si s'han de presentar a les eleccions generals del 20-N i de quina manera ho haurien de fer, López Tena veu "molt difícil" que decideixin presentar-se sols i apunta, enmig del debat intern a ERC sobre el candidat al Congrés, que seria més fàcil arribar a un acord si finalment ho acaba sent l'escriptor Alfred Bosch.

De fet, pràcticament descarta la possibilitat d'arribar a una entesa si Ridao és el candidat dels republicans. El diputat de Solidaritat ha reconegut "contactes" amb partits independentistes per intentar arribar a un acord de coalició però també ha assegurat que es tracta de contactes "molt preliminars". I en aquesta sentit, no ha volgut revelar els detalls perquè creu que "qualsevol manifestació podria ser contraproduent".

López Tena ha considerat que per defensar la independència de Catalunya des del Congrés "cal anar amb força" i, fins i tot, ha assenyalat que per garantir una certa eficàcia és necessari que l'independentisme tingui un grup propi a la cambra baixa, "sinó difícilment es pot aconseguir", ha conclòs. Amb aquest objectiu, SI vol intentar arribar a acords, especialment amb ERC, però també amb les CUP.

El diputat de SI ha lamentat que fins ara l'estratègia que ha seguit ERC al Congrés s'hagi basat en la "defensa de la continuïtat del peix al cove amb entesa amb les esquerres espanyoles" i ha posat com a exemple la feina de Joan Ridao en els últims anys. "L'objectiu de Ridao, igual que el de Duran i Lleida, és millorar les condicions de Catalunya dins de l'Estat espanyol. Va proposar presentar-se en coalició amb ICV", ha recordat.

stats