CRISI A SOLIDARITAT
Política 03/03/2011

Solidaritat afirma que Laporta "deixa el projecte independentista"

El secretari general, Uriel Bertran, no ha aclarit si exigiran a l'expresident blaugrana que deixi el subgrup de SI, o si li demanaran que deixi l'acta de diputat

Núria Martínez
2 min

BarcelonaEl secretari general de Solidaritat Catalana, Uriel Bertran, ha constatat que el diputat Joan Laporta, "deixa el projecte independentista i opta per formar-ne part d'un altre". Bertran contestava al comunicat on el president de Democràcia Catalana trenca amb Solidaritat per la falta d'entesa a l'hora d'aliar-se amb ERC de cara a les eleccions municipals de Barcelona. Laporta es despenja així de l'acord per reeditar la coalició que ha tingut lloc aquest dijous en el transcurs d'un dinar al què no ha volgut assistir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bertran i el diputat Alfons López Tena, que es reuniran dimarts amb l'expresident del Barça, no han aclarit si li exigiran que deixi el subgrup de Solidaritat -cosa a la qual poden obligar-lo per tenir majoria- o si li demanaran que deixi l'acta de diputat, una decisió que competeix exclusivament a Laporta.

En un intent de restar importància a la crisi que viu Solidaritat, el secretari general del partit ha assegurat que la coalició se sent "forta" malgrat l'anunci de Laporta, i ha insistit en què "l' aposta per la declaració unilateral de la independència de Catalunya continua". A més, ha evitat pronunciar-se sobre les raons de Laporta per trencar amb Solidaritat, i ha assegurat desconèixer a quin projecte se'n va Laporta, encara que ha donat a entendre que l'exdirigent blaugrana sumarà amb ERC.

Bertran, acompanyat pels líders dels cinc partits de Solidaritat, entre ells el Partit Socialista d'Alliberament Nacional, d'Els Verds-Alternativa Verda i el Partit Republicà Català, ha subratllat que el projecte de Solidaritat no estarà mai "subordinat a Barcelona a partits d'obediència espanyola com el PSC", i que Solidaritat "no farà mai oposició a un govern autonomista, sinó que defensarà la independència unilateral de Catalunya."

Encara que Bertran ha dit que segueix vigent l'oferta a ERC i a Reagrupament que un independent de consens encapçali una candidatura independentista unitària, la divisió de l'espai independentista a Barcelona pràcticament es dóna per feta.

stats