ELECCIONS 25-N
Política 23/10/2012

SI porta a la Fundació Carter les denúncies dels catalans residents a l’estranger que tenen problemes per votar

El cap de llista de Solidaritat, Alfons López Tena, ha deixat constància de les més de cent reclamacions que SI ha rebut al llarg dels últims dies

Ara
1 min

BarcelonaSolidaritat Catalana per la Independència (SI) ha enviat avui una carta al director del Democracy Program de la Fundació Carter, David Carroll, per expressar la seva preocupació davant les nombroses queixes rebudes per part de catalans residents a l'estranger que veuen obstaculitzat el seu dret a votar de cara a les properes eleccions del 25 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat a la presidència de la Generalitat de SI, Alfons López Tena, ha deixat constància que les queixes, enviades tant per carta formal com a través de la xarxa, fan referència principalment a dos tipus de problemes. D'una banda, molts catalans residents a l'estranger es troben amb traves per poder registrar-se com a votants i, de l'altra, molts denuncien que, malgrat constar al registre, han sigut informats que potser no reben a temps la documentació necessària per exercir el seu dret a vot.

Procés d'observació

SI ha destacat l'especial importància de les properes eleccions després de la massiva manifestació de l'11 de Setembre i per això ha demanat a la Fundació Carter que intervingui amb un procés d'observació per exigir a l'estat espanyol el compliment de la legalitat vigent, i la netedat i llibertat del dret a vot dels catalans. SI també ha sol·licitat una entrevista amb algun representat europeu de la Fundació per tal de poder tractar aquest tema en primera persona. Ja el 2009, SI va contactar amb la Fundació Carter per demanar-los que iniciessin un procés d'observació per al bon funcionament de les consultes populars sobre la independència.

stats