Política 05/04/2013

El govern espanyol no aclareix si té previst cedir impostos a les autonomies

Sáenz de Santamaría diu que primer cal "avaluar" el model de finançament, i sobre la consulta reitera que Madrid farà complir les lleis

Joan Faus
1 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha evitat aquest divendres aclararir si l'executiu té previst cedir impostos a les comunitats autònomes en la reforma del sistema de finançament. "S'ha d'avaluar el model actual. És una tasca per a la qual buscarem el màxim consens i sense apriorismes. Primer, cal identificar els problemes i sobre aquesta base treballar en un model que sigui el millor possible", ha afirmat en la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tampoc ha volgut valorar la posició del PP de Catalunya sobre un model singular de finançament per a Catalunya, ni fixar terminis per aprovar el nou model. S'ha limitat a dir que no cal "avançar esdeveniments" i ha advocat per "agilitzar" els tràmits perquè el model sigui una realitat en el "termini més breu possible".

D'altra banda, preguntada sobre les discrepàncies amb la Generalitat sobre la consulta, Sáenz de Santamaría ha reiterat la seva disposició a la "col·laboració institucional" amb la Generalitat "en el marc de la Constitució", és a dir, que manté el rebuig al dret a decidir. "Estem oberts al diàleg però el que no es pot demanar al govern és que se salti la Constitució i les lleis", ha afegit.

stats