Política 08/01/2014

Sortu denuncia que l'última operació policial és l'"enèsim intent del PP d'ofegar el procés de pau"

Afirma que és "la resposta dels enemics de les solucions al compromís per la pau del col·lectiu de presos"

Europa Press
2 min
Rufi Etxeberria i Pernando Barrena, dirigents de Sortu, aquest diumenge

San SebastiàEl portaveu de Sortu, Pernando Barrena, ha denunciat que l'última operació que ha dut a terme la Guàrdia Civil que s'ha saldat amb la detenció de tres advocats i cinc membres del grup d'interlocutors del col·lectiu de presos d'ETA (EPPK), suposa "l'enèsim intent del PP d'ofegar el procés de pau", així com una" agressió directa a les ànsies de pau, llibertat i democràcia "de la societat basca.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa "d'urgència" a la seu de Sortu a Sant Sebastià, Barrena ha denunciat "amb contundència" aquestes detencions i ha remès un "càlida salutació" a les persones detingudes i als seus familiars, als quals ha traslladat tota la seva "solidaritat, consideració i respecte".

Segons la seva opinió, aquesta última operació policial suposa "l'enèsim intent del PP d'ofegar el procés de pau". "No tenim cap dubte que és una operació ordenada i perpetrada pels que tenen por de la pau i són conscients de la debilitat dels seus arguments polítics", ha assenyalat.

A més, ha destacat que els detinguts són "persones que van prendre part en la compareixença de dissabte passat a Durango, són persones que han pres partit amb determinació per la pau i les solucions polítiques que necessita aquest país" i, per tant, aquesta operació policial "és la resposta dels enemics de les solucions i la normalització política al compromís per la pau del col·lectiu de presos, els compareixents de dissabte passat o de la iniciativa sostinguda per la pau de l'esquerra abertzale".

El portaveu de Sortu ha opinat que amb detencions com aquestes es busca que "s'estengui el desànim entre la societat basca", amb l'objectiu de "mantenir viva la violència en el context polític del país". "Volen fer del sofriment el pa nostre de cada dia", ha afegit.

Barrena ha denunciat que pel que fa al procés de pau s'intenta "estendre la sensació que no és possible avançar cap a la convivència en pau i en democràcia". No obstant això, s'ha mostrat convençut que "no hi ha lloc per al desànim" perquè "aquest és un país fort que té clar què és el que vol, per sobre de tots els que volen que no conegui la pau".

"Acabarem amb la dispersió i amb la política penitenciària criminal, perquè tenim prou força i perquè així ho exigeix la lògica política i la majoria social i política d'aquest país. No en tenim cap dubte", ha afirmat.

"Agressió directa"

Barrena ha insistit que aquesta última operació policial suposa "una agressió directa a l'afany de pau, llibertat i democràcia que té aquest país, i la resposta ha d'estar a l'altura".

A més, ha respost al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que ha afirmat que aquesta operació és una continuació de la que s'ha dut a terme contra Herrira, que també "donarà continuació a l'enorme mobilització ciutadana que la va denunciar, que va inundar dissabte els carrers de Bilbao", en al·lusió a la marxa convocada a favor dels drets dels presos d'ETA.

stats