Política 15/05/2018

SOS Racisme avisa que el discurs de Torra és "perillós" però demana no instrumentalitzar el racisme

L'entitat considera "inacceptables" les paraules escrites en tuits i articles

Ara
1 min
Quim Torra dirigint-se al faristol en la segona sessió del debat d'investidura aquest dilluns.

BarcelonaDavant la polèmica dels tuits i articles que Quim Torra va escriure fa temps, l'entitat SOS Racisme ha titllat el discurs del nou president de la Generalitat, Quim Torra, de "perillós, irresponsable i inacceptable, basat en prejudicis". Així ho ha expressat en un comunicat emès aquest dimarts, en què ha advertit que estaran "alerta" per "denunciar els posicionaments racistes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Actuarem independentment de l’espai on es donin, o els partits, les entitats o col·lectius que elspromoguin", han alertat. L'entitat també ha denunciat "la instrumentalització de la lluita contra el racisme" que segons l'ONG "s'està fent des d'alguns àmbits" arran de la polèmica per alguns textos i tuits de Torra.

L'entitat ha defensat la seva tasca en la denúncia del racisme i ha avisat que estaran "especialment vigilants per no restar forces i legitimitat a una lluita tan necessària com l'antiracista". Arran de la seva candidatura com a president de la Generalitat, l'oposició ha burxat en tots els articles i tuits que Torra havia publicat anteriorment.

stats