Política 07/01/2011

El govern espanyol encara no té opinió sobre la sentència del Suprem sobre el castellà a l'escola

Després de 15 dies, i entre somriures per la insistència, el vicepresident Pérez Rubalcaba ha demanat una setmana més de coll per dir què en pensa

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl Tribunal Suprem va sacsejar Catalunya el passat dia 22 de desembre amb tres sentències que obrien la porta a canviar el model lingüístic del país i fer del castellà també una llengua vehicular a l'escola. La mobilització ciutadana, amb posicionaments clars com el del diari ARA, es va fer sentir de seguida. Tot i l'impacte social, el govern espanyol encara no explica en públic què en pensa, si bé en la majoria de sentències que es fan públiques la reacció és gairebé immediata.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dia 23 de desembre, l'endemà, el portaveu de l'executiu, Pérez Rubalcaba, va demanar temps. El dia 30, una setmana després, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va emplaçar els periodistes a fer la pregunta de nou al seu vicepresident a la compareixença del dia 7 de gener, és a dir, avui. Tot i això, Rubalcaba ha assegurat que encara és d'hora i ha tornat a reclamar pròrroga. "Si la setmana que ve no li contesto, li demana explicacions a Monteira", ha ironitzat en referència al secretari d'Estat de comunicació.

Rubalcaba ha somrigut i ha assegurat que la setmana que ve sens falta contestarà a la pregunta, conscient –ha explicat– que Zapatero li va fer l'encàrrec en públic.

stats