Política 22/12/2010

El PP, el PSOE i el govern espanyol amaguen el cap sota l'ala

Els dos grans partits espanyols esquiven posicionar-se, ara per ara, sobre la decisió del Tribunal Suprem.

Joan Rusiñol
1 min

MadridPP, PSOE i el govern espanyol guarden silenci. De moment, cap opinió odicial. Tot i que el partit de Mariano Rajoy ha estat un dels grans abanderats d'acabar amb l'actual model lingüístic a les escoles de Catalunya, ara ha optat per una prudència extrema. La direcció estatal del PP no vol fer cap reacció pública a la decisió del Suprem i delega les declaracions al partit a Catalunya i, a Madrid, al responsable de temes d'educació al Congrés dels diputats, Juan Antonio Gómez Trinidad, amb qui no ha estat possible contactar durant tota la tarda. És a dir, donen a la sentència un perfil polític molt baix, gens proporcional a la bel·ligerància del PP en aquesta qüestió durant molt de temps.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del PP, en privat, es limiten a expressar respecte per la sentència però admeten que els satisfà perquè reconeix drets als ciutadans, asseguren, i garanteix l'ús de les dues llengües cooficials a Catalunya en igualtat de condicions.

El PSOE ha delegat la resposta en el grup parlamentari socialista que declina cap posicionament fins demà. La seva portaveu en temes d'educació, Cándida Martínez, reclama temps per estudiar-se a fons la sentència. També ajorna el seu posicionament UPyD, el partit de Rosa Díez.

El ministeri d'Educació i La Moncloa tampoc han emès de moment cap comunicat ni han fet cap valoració oficial.

Alguns de les fonts dels partits i governamentals fins i tot admeten que s'han assabentat de la notícia per la trucada de l'ARA.

stats