Política 08/03/2013

L'Ajuntament de Sabadell porta l'Estat als tribunals per la reclamació de 928.000 euros d'una subvenció

El govern espanyol va trobar irregularitats en les obres d'un centre de formació ocupacional

Acn
2 min

SabadellL'Ajuntament de Sabadell ha presentat aquest divendres un recurs contenciós administratiu contra la resolució de l'Estat que obliga a retornar 928.000 euros d'una subvenció. Es tracta d'una part del total de 1.490.813 euros que Sabadell va rebre dels Fons Estatals d'Inversió Local per fer un centre de formació. La Intervenció General de l'Administració de l'Estat (IGAE) va fiscalitzar aquestes obres i hi va trobar diversos incompliments. Segons l'informe, fet públic pel portaveu de CiU a Sabadell, Carles Rossinyol, l'empresa adjudicatària va incomplir els terminis, va deixar de realitzar algunes obres i no va contractar el nombre de persones que s'havia determinat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons un comunicat oficial, l'Ajuntament ha pres aquesta decisió després que l'Estat hagi desestimat "una gran part de les al·legacions" que l'administració sabadellenca va presentar contra la reclamació d'aquests diners. Concretament, el govern espanyol reclama a l'Ajuntament un total de 800.341,96 euros, que més els interessos de demora suposa un total de 928.032,06 euros.

Sabadell va demanar aquesta subvenció per fer el Nou Centre de Formació Ocupacional de Cal Molins. El projecte va ser autoritzat, valorat en 1.490.813 euros, que es va lliurar en dos terminis a l'Ajuntament per fer possible l'obra. L'empresa adjudicatària va ser VOPI 4 SA, que va realitzar les obres entre els anys 2009 i 2011.

El comunicat de l'Ajuntament ha arribat després que CiU ha fet públic aquesta tarda l'informe de la IGAE. Carles Rossinyol ha acusat l'exalcalde Manuel Bustos de "negligent" perquè va adjudicar aquestes obres i "no va controlar el que havia de controlar". "I ara l'Ajuntament s'ha de fer càrrec d'aquests gairebé 900.000 euros". També ha reclamat una auditoria a l'Ajuntament i ha assegurat que tem que es pugui trobar "amb més sorpreses". "L'alcalde ha de ser el primer interessat a fer aquesta auditoria", ha indicat Rossinyol, que també ha anunciat que portaran aquest cas a la comissió de control del cas Mercuri creada a l'Ajuntament arran de l'esclat d'aquest procés judicial.

stats