Política 13/12/2020

Sabater celebra l'aval de la CUP per fer una candidatura per al 14-F però avisa que l'acord no està tancat

Guanyem vol més garanties que serà reconeguda com a "subjecte polític"

Ara
2 min
Dolors Sabater impulsa un Guanyem Catalunya per presentar-se a les eleccions al Parlament

BarcelonaLa CUP va donar aquest dissabte el seu aval per aliar-se amb Guanyem de cara a les eleccions del 14-F i que la líder d'aquest espai polític, Dolors Sabater, sigui la cap de llista. L'acord, però, encara no és definitiu, perquè Guanyem també hi ha de donar llum verda. S'ha encarregat d'explicar-ho aquest diumenge la mateixa Sabater, que ha considerat una "bona notícia" la decisió dels cupaires però ha afegit que "encara cal concretar moltes coses".

Així doncs, l'aliança és possible, però no es pot donar per feta. En una entrevista amb Catalunya Ràdio, Sabater ha dit que aquestes concrecions es relacionen amb el fet que són "dues organitzacions diferents" i que tenen una base assembleària que requereix "molta deliberació i consens". A més, ha detallat que l'aliança depèn sobretot "de poder posar-se d'acord" en els detalls que facin possible "que les dues organitzacions se sentin reconegudes". L'exalcadessa de Badalona ha detallat que Guanyem no entrarà a formar part de la CUP, sinó que "és una organització diferent", i ha afegit que l'espai polític que sorgirà si la negociació arriba a bon port portarà un nom que "reflectirà que és un nou espai".

Guanyem també ha emès un comunicat en la mateixa línia. Celebra que la militància de la CUP s'hagi pronunciat en aquesta direcció perquè això permetrà crear "un nou espai més ampli i plural". Tanmateix, com Sabater, també hi ha posat un asterisc. Guanyem ha considerat que per acabar de tancar el pacte se l'ha de reconèixer com a "subjecte polític" per així poder treballar plegats.

Sondejada per ERC?

Si la CUP i Guanyem estan en plena elaboració de la seva candidatura, qui va tancar ahir definitivament la seva llista per al 14-F és ERC. Un dels noms més destacats, que ja feia dies que es coneixia, és el de Laura Vilagrà, l'exalcaldessa de Santpedor que serà la número dos. En la mateixa entrevista a Catalunya Ràdio, a Sabater li han preguntat si va rebre una proposta dels republicans per ser a la candidatura. Ha assegurat que "és veritat" que la van sondejar, però ha afegit que finalment es va decantar pel projecte de la CUP perquè creu que representa millor el projecte d'unitat popular que busca Guanyem.

Qui també ha consultat la seva militància aquest cap de setmana ha sigut Pirates de Catalunya. Amb el 80,7% dels vots han aprovat sumar-se a la candidatura de la CUP, cosa que ja havien fet en anteriors convocatòries electorals.

stats