Política 21/11/2011

Sáenz de Santamaria demana escurçar el traspàs de poders per la gravetat del moment

La portaveu del PP creu que el nou executiu hauria de començar a treballar amb plens poders el més aviat possible. "Ha estat una victòria històrica però tenim una responsabilitat històrica", ha dit

Efe
1 min

MadridLa portaveu del PP al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaria, s'ha mostrat aquest dilluns partidària d'accelerar al màxim el traspàs de poders al nou govern de Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a la cadena Cope, ha dit que la situació "extraordinària" que estem vivint justifica aquesta necessitat i ha comentat que el nou Executiu hauria de començar a treballar amb plens poders el més aviat possible. Tot i això, Sáenz de Santamaria ha comentat que es respectaran els terminis que venen marcats per la Constitució "i que estan pensats per a legislatures ordinàries". "No és que aquesta sigui extraordinària", ha matisat, "però sí que hi ha problemes extraordinaris que exigirien en aquest període entre un govern i l'altre no existís".

Segons la dirigent popular, que sona a totes les travesses com a possible ministra, "els ciutadans han respòs amb un suport massiu al PP perquè assumeixi la responsabilitat de treure Espanya de la crisi. És una victòria història però també una responsabilitat històrica". En referència a la situació al País Basc i a Catalunya, on ha guanyat Amaiur i CiU, respectivament, Sáenz de Santamaria ha dit que el PP només espera que "els executius de les dues comunitats siguin molt conscients de la responsabilitat del govern central i aconseguim acords al Congrés".

El partit popular espera que Mariano Rajoy i els altres membres del nou govern puguin prendre possessió del càrrec abans de Nadal.

stats