DRET A DECIDIR
Política 26/10/2012

Sáenz de Santamaría apel·la a la "moderació i el diàleg" per reformar les administracions

La vicepresidenta del govern espanyol alerta que les administracions han de tornar a donar "respostes" als ciutadans i no només "despatxar preguntes"

M. Colomer / S. González
2 min
Soraya Sáenz de Santamaría i Esteban González Pons a la reunió intermunicipal del PP a Barcelona / EFE

Barcelona"Les administracions públiques han de tornar a ser, en el referent ciutadà, un lloc per demanar respostes i no un lloc on només es despatxen preguntes". D'aquesta forma, amb el que també es pot interpretar com una referència velada a la consulta d'autodeterminació que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha posat damunt la taula, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fet una crida al "diàleg i la moderació" per abordar la reforma de les administracions públiques per acabar amb les duplicitats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una intervenció en la convenció intermunicipalista del PP a Barcelona just després de presentar una auditoria per eliminar les duplicitats de les comunitats autònomes, Sáez de Santamaría ha apel·lat a "treballar per a l'encaix i la capacitat d'entesa" entre les administracions de l'Estat, les autonòmiques i les corporacions locals per fer realitat la màxima "una administració, una competència".

Santamaría ha fet una crida a superar amb "serenitat i altura de mires" les crisis que té plantejades. "Sempre s'obtenen bons resultats per la via del diàleg, de la moderació i de la construcció de consensos", ha afegit la dirigent popular.

Objectiu número u: crear feina

Sáenz de Santamaría, que ha viatjat de Madrid a Barcelona per fer encara no mitja hora d'intervenció a la convenció intermunicipalista del PP, ha tornat a advertir que Espanya té com a principal objectiu la reactivació econòmica i la creació de llocs de treball. En canvi, però, ha admès que de l'última EPA se'n desprèn que la principal destrucció de feina ha vingut del sector públic i no del privat, cosa que al seu parer és un bon símptoma.

A més, ha reclamat que es posin "les persones" per damunt de qualsevol altra qüestió. "La primera fortalesa d'Espanya per sortir de la crisi és Espanya, i la de Catalunya, Catalunya, la Catalunya sensata, moderna i emprenedora que en molts moments ha fet de motor i revulsiu d'Espanya".

stats