Política 08/06/2014

La Sagrada Família capitaneja els castells pel dret a decidir

Milers de persones segueixen davant el temple de Gaudí l'acte central de la campanya 'Catalans want to vote. Human towers for democracy'

Acn
2 min
L'enxaneta fa l'aleta davant de la Sagrada Família de Barcelona / ACN

BarcelonaTorres humanes davant de les històriques, turístiques i a mig fer de la Sagrada Família de Gaudí. Els castellers amfitrions d'aquest indret han alçat un tres de set en l'acte central d'Òmnium Cultural a favor del dret a decidir i de la consulta del 9N, aquest diumenge al migdia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al costat, una gran pantalla han emès les connexions simultànies amb les altres capitals europees des d'on la resta de colles han fet pinya per carregar pilars amunt. Aplaudiment massiu en pujar el castell, just quan l'enxaneta ha fet l'aleta, davant d'un dels punts més emblemàtics del país. Aplaudien ciutadans i també turistes, i precisament per ells la pancarta s'ha desplegat a casa també en anglès: "Catalans want to vote-Human towers for democracy".

Una escena que s'ha repetit a Londres, Berlín, Lisboa, Brussel·les, París, Ginebra, i fins i tot Mont-real i Santiago de Xile, a més de Pamplona i 46 municipis d'arreu de Catalunya. Una acció històrica d'Òmnium que compta amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCC), l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i les diverses comunitats catalanes a l'estranger i que ha mobilitzat 5.000 castellers de més de 70 colles.

A la Sagrada Família la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha destacat l'èxit de la convocatòria 'Catalans want to vote', que ha implicat l'actuació aquest diumenge de 5.000 castellers a 7 ciutats europees i 41 de Catalunya. Muriel ha dit que l'acte ha estat una "altra sorpresa" sobre com s'expressen els catalans per reivindicar el dret a decidir. La presidenta d'Òmnium també ha llegit el manifest de l'acció reivindicativa on es demana a la resta d'europeus que "ajudin a fer pinya" perquè els catalans volen aixecar Europa amb ells.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha comentat que amb l'acció 'Catalans want to vote' s'ha demanat en diversos idiomes la consulta del 9N i expressant la inquietud de formar part d'Europa. El portaveu d'ERC, Oriol Amorós, per la seva banda, ha afirmat que el poble de Catalunya ha tornat a demostrar que avança amb fermesa cap a la independència.

stats