Política 06/04/2011

Salgado renya al Govern: "Aquesta història del maquillatge faré com si no l'hagués sentit"

La vicepresidenta econòmica diu que no està segura que la reforma de l'impost de successions serveixi per reactivar l'economia catalana. Considera que Rajoy ha actuat amb cinisme quan ha defensat el pagament del fons de competitivitat.

Miquel Codolar
2 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } "No contribuirem a que hi hagi cap tensió entre el Govern i el ministeri d'Economia i per tant aquesta història del maquillatge faré com si no l'hagués sentit", ha manifestat la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado. Ha criticat les declaracions del Govern sobre el fons de competitivitat perquè considera que "no té cap sentit continuar amb elements de tensió i a més no n'hi ha d'haver, la relació és i ha de ser de cordialitat, així ho és amb la resta de les autonomies". Ha afegit que "hi ha elements que no contribueixen a la generació de confiança, com que es faci pública una carta" del govern espanyol que demanava augmentar la reducció de la despesa fins el 22%. En aquest sentit, ha dit que "nosaltres no farem pública la carta a la que donava resposta" ni tampoc ha volgut fer referència a "algunes afirmacions que es fan".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy, cínic

Pel que fa a les declaracions del líder del PP, Mariano Rajoy, instant a l'executiu a pagar el fons de competitivitat, ha considerat que el líder de l'oposició "ha fet aquest matí un exercici de cinisme d'un dels anals de la nostra vida política, perquè vull recordar que Rajoy va votar en contra del nou sistema de finançament". Ha acusat Rajoy de no haver llegit l'Estatut perquè "la llei no contempla que el fons de competitivitat es pagui fins la liquidació del sistema el 2013". Ha dit que per això les paraules de Rajoy són "un exercici de cinisme espectacular" d'una persona que "ha recorregut l'Estatut de Catalunya". Ho ha atribuït a l'ambient preelectoral.

Successions

Salgado ha recordat que Catalunya té "la responsabilitat fiscal i autonomia financera" per reformar l'impost de successions, però ha advertit que "l'objectiu de dèficit de l'1,3 és irrenunciable". Ha exposat que "nosaltres en ple procés de consolidació fiscal també hem fet reduccions impositives que ens semblava que tindrien efectes immediats en la reactivació econòmica" com l'impost de societats o l'IVA per la rehabilitació que s'han "compensat" amb altres impostos per a reactivar l'economia. "No estic segura que la reducció de les successions estigui en aquest àmbit, però no faré absolutament cap valoració d'aquesta matèria perquè correspon a l'autonomia".

stats