POLÍTICA
Política 24/08/2011

Salgado: “La Generalitat donarà suport a la reforma constitucional quan en sàpiga els detalls”

La vicepresidenta espanyola recorda que el procés vol limitar “el dèficit, i no la despesa” i que per aquest motiu “no suposa un atac a l'autonomia financera de Catalunya”

Agències
1 min
La vicepresidenta espanyola, Elena Salgado, als estudis de la Ser / EFE

BarcelonaLa vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, s'ha mostrat convençuda, en una entrevista a la cadena Ser, que “la Generalitat donarà suport a la reforma constitucional quan en sàpiga els detalls”. Salgado diu que la reforma va encaminada a limitar “el dèficit, i no la despesa” i, per tant, “no suposa un atac a l'autonomia financera de Catalunya”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ministra ha recordat que la llei d'equilibri pressupostari fixa que en una situació de creixement econòmic normal (del 2 o 3%) el dèficit ha de ser zero, mentre que si el creixement supera el 3%, hi ha d'haver superàvit, i si s'està per sota del 2%, es permet que hi hagi un petit dèficit. Per tant, la reforma deixarà marge de maniobra perquè hi hagi dèficit en cas d'una situació econòmica greu o un desastre natural. Salgado ha dit que l'executiu espera enviar la proposta al Congrés abans de divendres. La vicepresidenta espanyola considera "encertat" que el PP doni suport al procés i subratlla que és necessària per donar tranquil·litat als inversors. 



Nous impostos als més rics


Salgado també ha volgut deixar oberta la possibilitat que el consell de ministres de divendres aprovi un augment de la pressió fiscal a les grans fortunes, però ha rebutjat la creació d'una nova taxa abans que acabi la legislatura perquè no hi ha prou temps. La vicepresidenta ha apuntat, però, que cap ric de l'Estat ha demanat per escrit al govern espanyol que li apugin els impostos, com sí que ha passat en altres països.

stats