FINANCES DE LA GENERALITAT

Salgado admet que Catalunya incomplirà l'objectiu de dèficit pel 2011

El Ministeri d'Economia i Hisenda es resigna per primera vegada a acceptar que podran haver-hi "possibles desviacions" de l'objectiu fixat

El Ministeri d'Economia ha admès que Catalunya superarà l'objectiu de dèficit fixat pel 2011 -l'1,3% del PIB- a canvi que faci els ajustaments pressupostaris i retallades necessaris per "minimitzar les possibles desviacions" per acabar-lo complint el 2014. Així es pot extreure d'un comunicat que ha emès aquest dijous el ministeri d'Economia.

La decisió s'ha conegut avui, després de la ronda de reunions que el secretari d'Estat d'Hisenda i Pressupostos, Joan Manuel López Carbajo, s'hagi reunit les últimes setmanes amb els consellers d'Hisenda de les comunitats autònomes amb dèficit per damunt del 0,75%. En aquestes reunions, Catalunya i Castella la Manxa han explicat els seus plans de reducció del dèficit. Segons el comunicat del ministeri d'Hisenda, Catalunya s'ha compromès a presentar en “breu” el seu pla de consolidació 2012-2014.

Davant la confusió que s'ha creat entorn al comunicat de premsa, fonts ministerials consultades per l'Ara.cat han negat cap acord amb el Govern i han insistit que "les condicions no han canviat".