Política 17/05/2011

Salgado defensa la presumpció d'innocència de Strauss-Kahn

La ministra d'Economia espanyola reconeix, però, que el director del Fons Monetari Internacional té una personalitat "forta", tot i que assegura que la seva detenció no afectarà el funcionament de la institució

Efe/agències
1 min
La vicepresidenta econòmica ahir al Congrés dels Diputats.

BarcelonaLa ministra d'Economia espanyola, Elena Salgado, ha declarat avui que correspon al director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, decidir si continua al capdavant d'aquesta institució o si, per contra, dimiteix mentre duri el procés judicial al qual ha de ser sotmès. En aquest sentit, Salgado ha demanat respectar la "presumpció d'innocència" de Strauss-Kahn i ha assegurat que la detenció d'aquest no tindrà cap efecte en el funcionament de la institució i que encara és d'hora per parlar de candidats a ocupar la direcció de l'FMI.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És una decisió que en primer lloc correspon al senyor Strauss-Kahn", ha assegurat. "Els delictes pels quals se l'acusa són molt greus", ha afirmat Salgado, que ha optat per "deixar que actuï la justícia" abans de posicionar-se de forma definitiva. Tot i així, ha reconegut que "és evident" que Strauss-Kahn té "una personalitat forta". "Ha estat, és, una persona molt important en el context internacional, però el Fons Monetari està ben organitzat i per tant els projectes i el mateix Fons continuen en marxa", ha dit, abans d'entrar a la reunió amb la Unió Europea per aprovar el rescat de Portugal.

No obstant això, la responsable de les finances espanyoles ha afegit que la seva solidaritat "està amb la dona que ha patit una agressió, si efectivament ha estat així".

stats